Doomtown Deck til turnering

I morgen skal jeg til en Doomtown Turnering. Hvis jeg ser bort fra intro-turneringen på Viking Con, er det første gang i over 10 år, jeg skal spille Doomtown til en turnering.

Jeg glæder mig til at prøve at spille med andre, der kan li’ spillet. Til min store frustration, er det nemlig ret svært at finde folk at spille med.

Jeg har lavet et Deck efter ca samme ideer som dem jeg har brugt til mine gamle Decks. Men jeg kender ikke rigtigt så meget til hvordan de andre deltagere spiller, eller hvad der sådan generelt sker på turneringssiden. Men nu prøver jeg at spille. Tanken er at have mange kort med de samme værdier (ligger op til Fuldt Hus, samt 4 og 5 ens). Bliver spillet trukket ud, og der kommer kort ud af cirkulation, stiger chancen for Straight Flush. Jeg har ikke lige fundet plads til anti-cheat, men har tilgengæld en del kort der nemt kan spilles for at holde et godt flow i cirkulationen af kort. Jeg er gået all in på low pull, fordi det gør Legendary Holster farlig, sammen med Faithful Hound. Men det er bare teori. Jeg har aldrig spillet med det, og aner ikke om økonomien holder vand, og ikke mindst om teori overlever bare en smule i praksis.

[tilføjet efter turneringen]

Hvordan gik det så?

Det var hyggeligt nok de første par timer. Jeg var i god tid, havde rig mulighed for at tale med de andre, og hjalp med at brygge kaffe (og drikke den). Der var rigtig god stemning.

Første spil var fint. Jeg vandt, hvilket jo var ret flot. Det var mod et Law Dog deck (dem var der vist 5-6 af ud af 10 deltagere). Det hele kørte fint for mig, og jeg fik Legendary Holster i tur 1, hvilket ifølge min modtander gjorde hele forskellen. Vi fandt ikke en vinder, gik tiden ud, og jeg havde mest Control.

Andet spil tog under 10 minutter. Det var mod Law Dogs. Og i tur 1 var mine folk med Influence skudt, og så var det Game Over. Jeg var selv skyld i det, da jeg havde spillet et Deed med Control, som min modstander så tog. De andre talte faktisk også om, hvordan turneringsspillet havde bevæget sig i retning af, at folk nærmest ikke spillede med Deeds.

Det gav ca 1 times ventetid inden næste spil. Jeg nåede så at spille et hyggespil med min modspiller, der denne gang var 20 minutter om at vinde, med et Deck han lånte og aldrig havde spillet før.

Tredje spil tog 15 minutter. Igen Law Dogs. Tror vi nåede 2-3 ture.

Jeg gik hjem inden fjerde spil. Det var ret demotiverende at få så mange bank, og jeg kiggede også på klokken – og skulle nå hjem for at passe Astrid inden Louise skulle ud af døren. Lørdag aften pakkede jeg mine Doomtown kort væk, og jeg tror, der går meget lang tid inden jeg gider kigge på dem igen. Jeg overvejer at sælge dem, da jeg tvivler på at de vil blive brugt meget (men hvem pokker gider egentlig købe kort til et spil, der er så svært at lære reglerne til – og så jeg, trods mange års erfaring, alligevel ikke kan finde ud af spille på et niveau, hvor jeg bare har et minimum af en chance for at vinde).

Mit (dårlige) Deck:

Outfit: Sloane / Home: Desolation Row

Dudes (Spades)
1x [A] Allie Hensman*
1x [A] Jake Smiley*
1x [A] The Fixer*
1x [2] Fred Aims*
1x [4] Marion Seville
1x [4] Sanford Taylor
1x [5] Allie Hensman (Exp.1)
1x [5] Miranda Clarke
1x [5] Pancho Castillo
1x [5] Travis Moone
1x [8] Silas Aims*
1x [K] Sloane (Exp.1)

Deeds (Diamonds)
1x [A] Pony Express
1x [2] Pettigrew’s Pawnshop
1x [4] B & B Attorneys
1x [4] Dead Dog Tavern
1x [4] Market Street
1x [4] Town Council
1x [5] Charlie’s Place
1x [5] Pearly’s Palace
1x [5] Shane & Graves Security

Goods (Hearts)
2x [A] Outlaw Mask
1x [2] Peacemaker
2x [3] Shotgun
2x [4] Faithful Hound
2x [4] Whiskey Flask
1x [5] Knight’s Chasuble
3x [5] Pearl-Handled Revolver
1x [Q] Legendary Holster

Action (Clubs)
3x [A] Lady Luck
3x [2] Back Ways
2x [3] Auction
1x [3] The Stakes Just Rose
1x [3] Sun in Yer Eyes
2x [4] Ambush
2x [4] War Paint
3x [5] Bad Company

Note: Jeg tror faktisk det ville gå bedre, hvis Start Posse blev justeret til Sloane + Travis Moone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *