Savage Christmas | Beasts & Barbarians

Der har længbeasts_and_barbarians_fronte været snak om et Conan rollespil til Savage Worlds, og Shane Hensley har tidligere fået licens til Solomon Kane af samme forfatter – og der var også en Kickstart til et Conan figurspil (den stoppede ret hurtigt, da de valgte at gå en anden vej i retning af en mere traditionel udgivelse).
Men når Pinnacle ikke selv udgiver spil, er der jo mange forlag og forfattere, der udnytter de lempelige vilkår for at lave Savage Worlds bøger. Og det er der så blandt andet kommet Beasts & Barbarians ud af.

Grundbogen til Beasts & Barbarians rummer en række spændende setting-regler, men hovedparten af bogen handler om ideer til at rollespille genren og beskrivelser af npc’ere og setting:

 • Der er ca. 50 sider med setting beskrivelse
 • En snes NPC-stats (blandt andet Eunuch Overseers, der er fanatiske soldater med flotte masker… dem har vi vist også set i Game of Thrones?).
 • Et udmærket scenarier til genren.
 • Stemningsfuld magi udøvet af Lotus Masters (helle for at få fat på en Sort Lotus)
 • Relics (magiske artefakter)
 • Setting Rules som fx. regler for kampagner med en Heroic Duo eller Lone Wolf, mulighed for Heroic Healing, og mange sjove Edges som fx Loincloth Hero/Bikini Heroine (til dem der ikke gider rustning) og Temptress der giver spilpersonen adgang til en evne, der gennem forførelse af andre giver adgang til Boost/Lower Trait Power (et fint eksempel på hvordan regler hele tiden genbruges i Savage Worlds, men indpakning og stemning omkring dem ændres).
 • Der er særlige regler for “efterspil” når eventyret slutter. For når heltene ofte får store belønninger, sker der jo det, at de mister dem igen (for hvorfor skulle de ellers tage på nye eventyr). Her er så regler for hvordan det sker (det kan være fx en legendarisk druktur).
 • Jeg har et par gange leget med bogens Plot Generator, der skaber ideer og rammer til eventyr i den rette Sword & Sorcery genre. Meget hyggeligt – og anvendeligt når jeg lige har manglet et par ideer at brygge videre på.

Men Beasts & Barbarian er meget mere end grundbogen. Der er kommet en hel stribe supplerende udgivelser: setting bøger der sætter fokus på fx at spille i “Jalizar” Tyvenes By  (kan fint kombineres med Lankhmar eller andre by-kampagner, da der selvfølgelig er mange gode ideer til at få et Thieves Guild med i kampagnen), “Gladiators” (der er også et helt mini-spil, hvor du styrer en gladiator-skole og krigerne – meget oplagt til en figurspils-kampagne) eller Dæmon Fyrsternes rige “Ticarnia” (ja, der er ekstra regler for både intriger og dæmoner).

Mest imponerede er nok striben af scenarier, der kan købes ganske billigt i pdf format (fx på RPGNow.com).

Er der aber med?

Ja, der er dræberaber med. Se bare forsiden til bogen! De hedder Fanged Apes, og de er ofte brugt af troldmænd, der med formularer tilkalder dem, når nogen skal tæskes til døde.

Monster-sektionen indeholder også Headless-Zombies, der som alle andre zombier er sårbare for angreb mod deres hoved. Så det har sneddige nekromatikere lært at fjerne, og så gemme af vejen et andet sted. Så er det ikke helt så nemt for heltene at skade de udøde gengangere – medmindre de kan finde alle hovederne først.

Inspiration til og fra Beasts & Barbarians

Diverse udgaver af Conan rollespil, er jo oplagte at nævne, og der er også en klassisk konflikt mellem civilisation og “barbarer” i Rune Quest’s Glorantha. Der er også det lidt oversete Iron Heroes til d20, som jeg på mange måder er ret glad for (men jeg tror ærlig talt ikke, at jeg ville kunne holde ud at spille det mere end en aften eller tre).

Men i det hele taget kan megen Sword & Sorcery få og give meget inspiration i relation til Beasts & Barbarians. Jeg har flere gange pønset på at lave Beast & Barbarians remakes af nogle af de fine “Legenden om…” scenarier som Morten og Troels har lavet.

Mine egne erfaringer

Jeg har aldrig haft lejlighed til at spille Beast & Barbarians, selvom jeg altid har været glad for både barbarer og Sword & Sorcery. Det er helt sikkert noget, som jeg meget gerne vil prøve så snart at tid, lyst og lejlighed falder i hak for en af mine spilgrupper!

2 Responses to Savage Christmas | Beasts & Barbarians

 1. Umberto Pignatelli says:

  Thank you for the kind review!

 2. johs says:

  YAY! Want!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *