Savage Christmas | Horror Companion

horror-companionJulen er lige rundt om hjørnet, og bag dagens låge er Horror Companion.

 • Jeg er i skrivende stund fortsat ret syg, så det bliver ganske kort. Det skal dog ikke dække over at jeg bogen er alle pengene værd.

Spilpersoner: Der er selvfølgelig lidt nye Hindrances/Edges, men mest interessant er mulighederne for at spille overnaturlige væsner: engel, dæmon, dhampyr (halv-vampyrer), “kludetæppe-folk” (tænk et sammensat væsen som skabt af Dr Frankenstein), spøgelse, vampyr, varulv og zombie.

Setting Rules: Der er et hav af forskellige setting rules, der kan tages i brug til at ramme forskellige horror genrer, fx:

 • Vices: Spillere kan vælge at gøre noget, der skaber “problemer” (drikker sig i hegnet, har sex, mobber skolens pedel). Til gengæld får spilleren en Bennie og et Mark. Næste gang spilpersonen tager skade, er Damage +2 pr Mark.
 • Sanity: Det ret simple Sanity system som bruges i flere andre af Pinnacles bøger (men altså ikke det samme som i Realms of Cthulhu).
 • Forbidden Lore: Udførlige regler for den forbudte viden “Man was not meant to know”.
 • Rituals: Regler for magi, der kræver ritualer og tid – og ikke er spells i den klassiske fantasy stil. Der medfølger en regel for at fejle sit terningslag (det sker nok ikke så tit med Bennies), hvor man trækker et kort – og på en 2’er bliver man opslugt af helvedet…
 • Signs & Portens: Det med at læse tarotkort og blive spået om fremtiden hører genren til. Det er ofte ret svært at håndtere i spil (i hvert fald for mig). Her er nogle ret håndgribelig regler, der ender med at spillerne trækker et eller flere kort, som giver en konseskvens.

Magick: Et helt kapitel med trolddom. Ok, det lyder vildere end det er. Det er 7 sider, med nogle Powers, der passer til genren – fx Bind Entity, Grave Speak, Summon Demon og Suppress Lycanthropy.

Udstyr: Både af den magiske og ordinære slags. Fx regler for brug af spidse pæle i kamp – og en stribe artefakter.

Monstre: Uha, dem er der mange af (ca 75 sider) – flere af dem ret nye, andre er i den grad genre-typiske. Fx. Blob, Creeping Hand, Evil Clown, Living Topiary, Skeletal T-rex.
Det som fungere ret godt, er reglerne for at tilpasse de monstre, der findes i ret mange variant, fx dæmoner, Serial Killer og vampyrer.

Tips og Tricks: De sidste 15 sider er råd og ideer til spilledere – generelt værd at læse.

Er der aber med?

Nej.

One Response to Savage Christmas | Horror Companion

 1. Thais Munk says:

  God bedring! :-)

  Tak for indlæggene, det er alletiders julelæsning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *