Savage Christmas | Silent Night, Hungry Night

hungry-nights

Jeg når jo aldrig gennem hele bunken af Savage Worlds bøger. Så nu hvor vi er ved sidste låge, vil jeg hellere dele en gave. Et gratis scenarie. Og det bedste er, at der er mange, mange flere hvor det kommer fra.

På Pinnacles hjemmeside er der bunkevis af scenarier af samme type til fri afbenyttelse. Det er bare at kigge rundt, og se om der er noget du kan bruge. Jeg har gode erfaringer med flere af dem – og er generelt ret imponeret over hvor meget spil jeg har kunne få ud af et par side tekst. Det er ret befriende, og utrolig nemt at gå til. Og også lidt tankevækkende, at når jeg selv igen og igen skriver for lange scenarier (det næste skal under 10 sider!).

Silent Night, Hungry Nigt

Et jule-scenarie sat i det vilde vesten – så er vi også tilbage til begyndelsen, hvor jeg lagde ud med at skrive om Deadlands.

Det er et fint lille action scenarie: spillerne ankommer til en by, noget er galt, de undersøger og opdager et monster der skal dræbes.

Jeg vil ikke spoile indholdet, men anbefale det. Det er slet, slet ikke så fjollet som det lyder. Og det kan jeg sige, fordi jeg selv har brugt det.

Link til scenariet (pdf).

Egne erfaringer med scenariet

 

NB: Mindre spoiler (men ikke noget, du ikke allerede vidste)

Jeg brugte scenariet for nogle år siden, mens jeg arbejdede i Fritidsklub. Vi spillede Savage Worlds sat under den Amerikanske Frihedskamp (inspireret af rollespillet Colonial Gothic og spillernes glæde ved Assassin’s Creed 3).

Scenariet spillede som en drøm. En af drengene, spillede en blind pige med to pistoler (en virkelig sær ide, der mod alle odds gav timevis af godt spil for alle) – der vadede ind hulen og talte med monsteret. Det fungerede genialt kun at beskive hvad der kunne ses og høres. De andre spillere gemte sig udenfor, og blev mere og mere bange. Nøj, hvor det virkede genialt, da monstreret tromlede den blinde pige ned, og skrigende løb ud i natten – de andre spillere var sikre på at nu skulle de dø.

Men der var lige den turbulente chase-scene ned af bjerget. Og hvor er jeg glad for at Savage Worlds i den grad har fundet nogle fine regler til den slags!

Klimaks endte som det skulle. Monsteret trappede rundt i bålet, og rystede al skade af sig – indtil en af spillerne hoppede op på ryggen af det, klamrede sig fast. Det siger sig selv, at han først klarede sit Riding med et par Raises, og bagefter tævede igennem med sin tomahawk. De skades-terninger eksploderede mellem hænderne på ham, og monsteret sank livløst sammen. High fives blev uddelt mellem spillerne. De gik glade og højstemte hjem fra klub den dag.

Og sådan skal et juleeventyr jo også ende.

Slut for julekalenderen. Tak for denne gang.

Have a very Savage Christmas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *