Rippers | Ny kampagne på ungdomsskolen

Vi skal spille Rippers på Ungdomsskolen, og jeg glæder mig til at komme i gang. Sjovt nok spillede vi også Rippers sidste år fra ca. januar og til sæsonen sluttede. Et par af spillerne er de samme, men der er også kommet nye til.

De ”gamle” spillere fik muligheden for at spille med deres gamle spilpersoner. Kun en af dem valgte at gøre det – så den tyske nekromantiker, Dr. Rübeck, er atter i spil.

rippers-thumbJeg vil prøve, at skrive lidt om vores spil, og vise nogle af de handouts mm. som jeg har lavet.

For eksempel har jeg lavet et Rippers Character Sheet (link til Pdf), der tager højde for de justeringer af reglerne vi bruger.

Men i dag handler det mest af alt om at præsentere spilpersonerne (der er 8 af dem). Og der er godt nok nogle af dem, der viser spor af nogle idérige spillere.

Jeg har udover de almindelige regler for at lave spilperson givet alle en contact. Det er både en potentiel livline, men også en måde at sikre en vis forankring til spilverdenen.

Dr. Heinrick Rübeck (27).

Tysk læge og nekromantiker. Er drevet af samme romantiske, og lidt naive, drøm som Dr Frankenstein. Han vil beherske døden, for at hjælpe menneskeheden – ikke mindst fordi hans egen familie er omkommet under tragiske omstændigheder (Hindrance: Vow (Bring Family Back ”Alive”). Han har studeres sort trolddom og bruger nekromanti. Han bor i en skummel lille lofts-lejlighed tæt på en kirkegård i fabrikskvarter i Battersea. Han er i øvrigt urimeligt hævngerrig (Hindrance: Vengeful).
Contact: Marcellus Jack, ligrøver og fængselsbetjent i Newgate Prison.

Ms Edele Mills (20).

En kompetent monsterjæger der har modtaget træning på Bramley Hall, hvor hun stadigvæk bor (Bramley Hall er et stort landsted, der fungerer som Ripper Logens hovedsæde i London). Hun blev opdaget af en af logens ledere, Sir Rickard, der var imponeret over hendes særlige evner (Edge: Arcane Protection) og optaget i Logen. Hendes forældre ejer en skrædderbutik i Londons City District, og lider af den lykkelige vrangforestilling, at deres datter har brugt de sidste år på en pigeskole for overklassen.
Hun er påvirket af ”Lyra forbandelsen” (Hindrance: Grim Servant of Death) (* se note nedenfor).
Contact: Rose Donaldson, Nonne og medlem af Order of St. George.

Ms Evelynne Holden (20)

En kompetent kvindelig monster-jæger med speciale i at bekæmpe dæmoner og en adelig familiebaggrund (Edge: Noble). Hun har modtaget træning på Bramley Hall, men bor hjemme hos sine forældre i et stort palæ i Hampstead (familien bor det meste af året på et herresæde i North Yorkshire). Lord Holden er en af Ripper Logens støtter, selvom han aldrig selv har været en aktiv del af Logen.
Evelynne udmærker sig ved at have udsat sin krop for forskellige Rippertech eksperimenter og har to implantater: “Demon Horns” og “Demon Hide”.
Hun er påvirket af ”Lyra forbandelsen” (Hindrance: Grim Servant of Death) (* se note nedenfor), og har en foruroligende tendens til at skrige højt og længe når hun bliver skræmt (Hindrance: Screamer).
Contact: Mrs Helene Penn, gammel veninde gift med  Granville Penn, løjtnant i Horse Guards.

Oliver White (24)

Oliver er på ingen måde en gentleman. Han er opvokset i Whitechapels hårde bandemiljø, og har brugt mere tid på gaden end nogen anden i gruppen. Han er en dygtig slagsbror, der har lært at bruge begge hænder lige godt (Edges: Ambidextrous og Two-Fisted) – men vil egentlig helst undgå ballade og bare slippe væk med byttet (Edge: Thief). Han har en lille lejlighed i Whitechapel i en gyden bag en skummel slagtbutik og er nabo til et ulovligt gin-destilleri.
Hans største svaghed er en overdreven tro på egne evner (Hindrance: Overconfident).
Contact: Onkel Tommie, leder af Whitechapel banden “Tommie Drengene”.

Ms Sarah Finay Quell (17)

Gruppens yngste medlem er opvokset i et cirkus, og har oplevet at se sin familie myrdet af monstre et sted i Østeuropa. Hun har kun svage og omtågede erindringer om sin barndom, og blev hentet til London af Johnathan Harker, dengang han stadigvæk var en af logens mest aktive monsterjægere og ofte rejste rundt i Europa. Hun er opvokset og trænet i Bramley Hall, og er i dag en dygtig klatretyv. Har en lille lejlighed i Soho.
Hun er en stor skønhed (Edge: Very Attractive) og har et Rippertech implantat der gør hun kan sende onde øjne (Hecate’s Eyes) og et andet som gør hende særligt tiltrækkende (Pheromones), men er også en elendig løgner og virkelig dårlig til at holde på hemmeligheder… (Hindrances: Lying Eyes og Big Mouth).
Som de andre kvindelige medlemmer af gruppen, er hun påvirket af “Lyra forbandelsen” (Hindrance: Grim Servant of Death). (* se note nedenfor).
Contact: Olevia Grey, sigøjner, dansepige og til tider spåkone.

Mr Freddy Turner (19)

Amerikaner og gal opfinder (Arcane Background: Mad Science). Har ikke boet i London så længe og har et værelse på et herberg i Whitechapel, og har lejet sig ind på et værksted i nærheden, hvor en kedelmager havde ekstra plads til rådighed. Hans kæreste eje, og hidtil mest vellykkede opfindelse, er en flammekaster (Power: Burst). Hans arbejde bliver ofte hæmmet af at hans hænder ryster (Hindrances: Jittery).
Contact: Joshua Weddel, gadedreng med mange venner og stor interesse for maskiner.

Roy (28)

Irlænder og eftersøgt af politiet – hans plakat hænger på Scotland Yard, og der er for tiden flere betjente som aktivt leder efter ham (Hindrance: Wanted, Major).
Roy er blevet ramt af en forfærdelig forbandelse, og har søgt hjælp hos Rippers Logen – der gerne vil hjælpe ham – men også vil se om hans særlige “evner” ikke kan bruges til noget nyttigt.
Roy er så uheldig, at alt hvad han rører ved med sine hænder hastigt bliver opvarmet og forvandlet til aske (Power: Decay, ash trapping). Han sørger selvfølgelig for at beholde sine handsker på, men i nærkamp er han utrolig farlig (Edge: Martial Arts).
Roy fik sin evne/forbandelse da han drak sig fuld, og kom op at slås med en sigøjner. Han faldt ind i sigøjnernes store bål – og samlede en brændende varm gryde op, som han kastede efter sin modstander. Til alles overraskelse var Roy uskadt bagefter. Kort tid efter begyndte forbandelsen at vise sig – og det var i den tid, at Roy blev rodet ud i nogle “uheldige forhold”, der nu gør at politiet er på jagt efter ham.
Contact: Abraham Wigram, jødisk boghandler fra Holborn med interesse for okkulte bøger.

Malcom McCaure / Robbey McLey (31)

Født og opvokset i Skotland som en del af højlandets adel. Som ung blev hans familie myrdet, og han blev anklaget for forbrydelsen (mest af alt fordi han blev set rende forvirret rundt på gerningsstedet med de myrdedes blod på sig, mens han skreg og i det hele taget opførte sig som en galning). Det som i virkeligeheden skete var, at forældre blev myrdet af overnaturlige fjender og samtidig med at de døde, arvede han families psykiske evner (Arcane Background: Psionics). Han flygtede til London, fik et dæknavn, og har siden været på flugt fra loven (Hindrance: Wanted, minor). Han er utrolig dygtig til at tale med folk, og hans evne til at overtale folk, er absolut ikke blevet mindre efter at han har mesteret sine psioniske evner og nu kan læse folks tanker. Han bor på et lille herberg i Paddington.
Contact: August Coulston, ung gentleman der lever af at snyde rige gentlemen i kortspil.

(*) Lyra Forbandelsen

Grim Servant of Death var åbenbart en populær Hindrance hos de tre kvindelige spilpersoner. Den slags skal jo bruges til noget sjovt, så derfor har alle spillerne med denne den Hindrance fået en fælles lille historie:

”Jeres første opgave som Rippers bragte jer ud til en gammel kirkegård i Hampstead, hvor der gik rygter om spøgelser og andre gengangere. I fandt frem til et mausoleum tilhørende Black familien, hvor en heks, Lyra Black, lå begravet. Det vidste sig, at hun gik igen som en Sjæle-æder. I fik stoppe hende, ved at finde et hemmeligt gravkammer, og der ødelægge en amulet hende lig havde om halsen. Da amuletten gik i stykker, kom en sort tåge ud af den. Tågen formede sig, og lignede et grinende kranie, inden den delte sig op og trængte ind i jeres krop.

Siden den dag har I alle haft ”Grim Servant of Death” Hindrance.”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *