Pathfinder på biblioteket

Inspireret af at andre biblioteker har rollespil som en fast del af aktivitets-programmet har jeg sammen med Bibliotekerne i Høje Taastrup lavet en række rollespils-dage. Første gang er nu på lørdag, og det er på Hedehusene Bibliotek.

Hedehusene var ret oplagt fordi det også er på Hedehusene Skole jeg har mit ungdomsskolehold med rollespil og strategispil, og samtidig er det på det bibliotek hvor den mest interesseret bibliotekar var ansat.

Jeg har valgt at have fokus på Pathfinder rollespil. Egentlig ville jeg meget hellere spille Hinterlandet, Ulvevinter eller Savage Worlds. Men jeg talte lidt med vores lokale spil-butik i Taastrup – og der var kun Pathfinder på hylderne. Så hvis der er nogle unger, som gerne vil mere, var det ret så oplagt, at jeg hjalp dem i gang med noget, de kunne fortsætte med på egen hånd.

Jeg har ikke helt bestemt mig for hvad vi skal spille af scenarie, men jeg har kigget lidt på introscenariet til DnD5 (Lost mines of Phandelver) der er ret fint – men der er måske nogle af spillerne der kender det. Så jeg laver nok bare noget selv. Måske inspireret af en eller flere af de fine små eventyr til Hinterlandet.

Jeg har lavet nogle spilpersoner. Egentlig var det planen at bruge en forsimplet udgave af de Iconic Heroes der allerede er til Pathfinder – men jeg kunne ikke lige nå at få købt de rette figurer. I stedet for tog jeg mig sammen og fik malet nogle af heltene til Zombicide: Black Plague og så lavet nogle rollespilspersoner ud af dem.

Link til spilpersonerne (pdf).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *