Tombstone Ekspressen | Viking Con synopsis

Jeg var lige ved at glemme at få skrevet en synopsis på min ide til et Viking Con scenarie. Men der dukkede en venlig påmindelse op på Facebook, så jeg fik travlt og skrev en hurtig beskrivelse af min ide. I dag fik jeg så svar om at der 17 scenarier i bunken, og da det er for mange, vil vi håbefulde forfattere få besked i løbet af maj om vi er med eller ej.

Mens jeg venter, kan jeg jo passende smide synopsen op her.

Tombstone Ekspressen

”I det vilde vesten kan kun en seksløber beskytte dig. Vil du overleve må du være villig til at skyde først.” – Den gamle mand nikker for sig selv, efter han har delt sin visdom med de andre passagerer. Ingen svarer ham.

Det er varmt og ørkensolens hede trænger igennem togets vinduer og forvandler kupéen til en smelteovn. Det er flere timer siden at de sidste isterninger bukkede under for varmen.

Passagerne er døsige i varmen mens togets bevægelser langsomt nedbryder kroppens evne til at holde sig vågen. Nogle af dem har været med siden toget forlod stationen i New Orleans for tre dage siden.

En af passagerne skæver til sit ur. Der er kun 7 minutter til toget når svinget inden Silver Creek. Det er tid til at gøre masken klar og tjekke revolveren.

– o –

Scenariet foregår i Weird Western settingen fra Deadlands rollespillet, hvor en gruppe veteraner fra borgerkrigen har fundet arbejde som håndlangere i jernbaneselskabernes nådesløse kamp om adgangen til Arizonas rige minebyer.

Det er ikke nødvendigt med noget særligt kendskab til hverken setting eller Savage Worlds reglerne.

Der er tale en handling som blander action med de valg, hovedpersonerne tager undervejs.
Spillerne skal selv være med til at skabe deres roller ud fra et skelet, hvor det er i spillerens magt at bestemme rollens køn, samvittighed og mål.

Scenariet er skrevet til fem spillere, en spilleder og har en spilletid på ca. 5 timer.

Design noter

Jeg benytter mig af de erfaringer, jeg fik sidste år med Landskneckt. Igen i år vil jeg lade spillerne have stor indflydelse på deres spilpersoner.

Jeg ville elske, at kunne komme endnu bedre i hus med nogle Skæbne Regler. Men sidste år virkede det slet ikke efter hensigten, og jeg har ikke helt knækket koden endnu. Måske lykkedes det.

Uanset hvad har jeg et scenarier i tankerne, hvor en gruppe spilpersoner åbner med at lave et kup. Desværre stjæler de fra en magtfuld vodoo troldmand med hang til forbandelser, så deres flugt gennem vildmarken bliver ramt af uheld. De når frem til en gammel diligence-station, hvor de skal vente på deres arbejdsgiver kommer med den velfortjente løn. Men inden da må de prøve at overleve de zombier som har jagtet efter dem.

2 Responses to Tombstone Ekspressen | Viking Con synopsis

 1. johs says:

  Jeg er glad for at du igen arbejder videre med at spillere laver deres spilpersoner. Det er sejt.
  Derudover er jeg ret vild med scenariets pluped historie.

  Det bliver skidegodt!

 2. Thomas says:

  Jeg glæder mig også vildt meget til at lave spilpersoner på samme måde igen. Det var utroligt underholdende for mig at lave rollerne til Landskneckt.
  Ja, det er ret pulp. Tror det bliver noget med tre akter:
  1) Heist – scenen (hvor alt går godt)
  2) Rejsen hen til mødestedet (hvor alt går mere og mere galt)
  3) Shootout ved mødestedet (hvor der er zombier nok til alle)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *