Mere Pathfinder på biblioteket

Før sommerferien stod jeg for en omgang Pathfinder rollespil på Hedehusene Bibliotek. Det var så stor en succes, at det fortsætter frem mod jul.

Personalet på biblioteket er glade for det liv, som vi skaber. Jeg er glad for, at de ikke syntes vi larmer for meget :o) De sørger endda for en lind strøm af saftevand, popcorn og lidt kiks/småkage!

En af bibliotekarerne kommenterede i dag, at det var helt utroligt, at jeg kunne holde dampen op så længe – og uden kaffepause. Jeg var lidt forundret, og tænkte ”vi har da kun spillet i 3½ time?!?”.

-> Se et spilreferat her

Pathfinder

Det er jo nok lidt af en tilsnigelse at påstå vi spiller Pathfinder. De regler er godt nok lige komplicerede nok for mig. Jeg havde egentlig fortrukket at spille det nye D&D, der har ret fine regler – men jeg lod mig lokke til at vælge Pathfinder, som der på så mange andre områder er mere support for.

Jeg har lavet spilpersoner, der sådan ca. følger reglerne (alle evner der er for besværlige er ligegyldige at holde styr på er skåret væk). Og så improvisere vi lidt undervejs – jeg har blandt andet taget reglen om Advantage/Disadvange fra D&D5 med – det er sjovt, og fungerer rigtig godt. Der er også nogle heltepoint, som spillerne nogle gange får – og som de kan gøre sjove og seje ting med (det er i højere grad Void fra L5R end Bennies fra Savage Worlds).

Drengene

Det er godt nok nogle søde og dejlige drenge, som kommer for at spille med. Det ville nu også være fint at få et par piger med – ligesom dengang jer spillede rollespil i fritidsklubben.

Drengene er lige omkring de 12 år, og syntes godt nok det er lidt klamt og sært, med den der ”Kun med kondom” plakat, som hænger nede i ungdomshjørnet af biblioteket, hvor vi sidder og spiller. Til gengæld er de alle helt med på at ”bøger er seje, og det er sjovt at læse” og mindst lige så glædeligt, tager de kun mobiltelefonen frem i de aftalte pauser.

En af drengene fik en Pathfinder figur i fødselsdagsgave før sommerferien, så der har vi lavet nogle hurtige stats, så han kunne spille med dem. Min lektie til næste gang er at lave en mere afrundet spilperson han kan bruge. To andre drenge har deres egne terninger med; de er henholdsvis lånt af en storebror og en far, der engang selv spillede rollespil. Det er sjovt at se, den stolthed og glæde de har over deres egne ting – det er jo den slags, jeg selv tager alt, alt for givet med mine egne mængder af nørd udstyr.

Jeg vil så også glæde mig over, at en af drengene er begyndt på mit ungdomsskolehold, hvor vi spiller lidt strategi- og rollespil. Det er tiltrængt med nyt blod på det hold.

One Response to Mere Pathfinder på biblioteket

  1. Thais Munk says:

    Hejsa,

    Fedt indlæg! Jeg har ikke noget at tilføje, jeg ville bare markere min begejstring :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *