Bolt Action | Forberedelser til turnering

På lørdag (7/10) er der Bolt Action turnering på Oplevelsescenter Vestvolden.

I år har jeg påtaget mig forskellige opgaver – blandt andet lidt reklame og kontakt med sponsorer.

Men det er meget sjovere at lave terræn til turneringen. Og ikke mindst gøre klar til at spille.

Ørkenlandskab og polsk landidyl

Jeg stiller med to bord-landskaber til turneringen – og skal vist nok også tage lidt ekstra sager med, hvis der på dagen mangler terræn til et bord.

Det bliver de samme to bord-temaer som sidste år, men begge borde får en opjustering.

Ørkenbordet skulle meget gerne have et nyt hus eller to med,  nogle flere mure og et par nye palmer. Men jeg er ikke kommet i gang med den del endnu, da det helt klart er i kategorien nice to have.

Landsbyen bliver nok mest af alt en stor præstegård. Kirken og de to huse er blevet nymalet (de var meget hurtigt malet sidste år), der kommer nye træer, et jerngitter og flere gravsten til kirkegården. Det bedste bliver, hvis mine ideer omkring en lille å, kan udføres – jeg er ved at male og gøre en dørmåtte fra IKEA klar til formålet.

Lige nu er vejret ikke med mig, men bliver det tørt og lidt mere vindstille skal dugen til bordet også have en omgang spray-maling, for at blive lidt mindre “grøn eksamens-dug”.

Som noget nyt prøver jeg at lave en terræn-guide, de gerne skulle gøre det nemmere for folk, at spille på bordet. Man kommer overraskende nemt til at bruge tid på at tale om hvordan terræn skal spilles i Bolt Action – og det kan jo gøres en del nemmere, hvis det er tydeligt på forhånd. Det kan måske også øge fornøjelsen, da det kan tage højde for de tanker, som er bag bordets design: mit Polen bord har fx mange marker, og det giver ikke mening, hvis de skal spilles som Light Cover og/eller Rough Ground, da det så bliver helt umuligt at komme rundt.

Ideen har været undervejs længe, og derfor er det også noget som alle andre, der kommer med terræn til borde, er blevet opfordret til at gøre.

->Terræn guide (pdf)<-

Britiske 8. Armé

Jeg stiller op men en gruppe ørken-briter – Montogommery’s 8. Armé. Det bliver første gang jeg spiller turnering uden mine trofaste ørkentyskere.

  • First Lieutenant + 1 man (85 pts)
  • Artillery Forward Observer + 2 men (20 pts)
  • 5 x Infantry Section (10 men, rifles) (5 x 100 pts)
  • Light Mortar Team (35 pts)
  • Sniper Team (50 pts)
  • Boys Anti-Tank Rifle Team (30 pts)
  • QF 6-pdr Anti-tank Gun (75 pts)
  • Morris CS9 Armoured Card (80 pts)
  • A9 Cruiser Mk1 Tank (125 pts)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *