Deadlands | Viking Con vel overstået

I går aftes var jeg på Viking Con for at spille mit scenarie Tombstone Ekspressen. Det gik over al forventning. Ikke mindst fordi jeg i første omgang ikke var super oplagt, og ikke havde fået læst op på scenariet – så jeg spillede det, sådan som jeg bedst huskede det ;)

Spillerne var førsteklasses, og jeg sad hele tiden med oplevelsen af at de havde en god aften.

  • Anton spillede Frankie
  • Vera spillede Alex
  • Bertil spillede Casey
  • Tore spillede Taylor
  • Torben spillede Harley

De fem “helte” var i denne omgang alle mænd.

Optakten

Spillerne var fint med på at lave Bonds og stille hinanden spørgsmål. Jeg er stadigvæk meget positiv overfor konceptet med at lave spilpersonerne 90% færdige, og så lade spillerne få lidt indflydelse – både på deres spilperson, og på deres interne relationer. Fx tog Vera sin spilperson, Alex, i anden og noget promiskøs retning, end jeg først havde set, ligesom Bertil i den grad fik skruet op for det skumle i Casey.

Alle spilpersonerne voksede takket være deres spillere, der pustede personlighed ind i dem – og med et fint ord tog ejerskab, hvilket gjorde hele spillet bedre.

Spillet

Kuppet kørte fint derudaf, og der var en fin heist stemning. Der kom de forventede småkriser, som da Frankie ville ind i godsvognen, og måtte tømme en colt .45 for at få døren op, og aldrig nåede ned til bremsevognen. Harley var også lidt for hurtigt til at genne pasagerne fra 2. til 3. klasse mens han prøvede at få pasagerne til at tro han var Texas Ranger (han havde en gammel stjerne, var en Ranger han engang havde dræbt), hvilket gav Taylor lidt udfordringer – men Tore rollespillede fint som fordrukken og utilregnelig farlig, samtidig med at slog ret godt på sit Intimidation test.

Bertil fik utroligt meget ud af sin rolle, og satte med spil og levende beskrivelser af sin ageren en herlig stemning. Og ventiden på at toget nåede frem, var heller ikke i denne omgang et problem (heldigvis, dét er et potentielt skidt element i scenariet).

Harley endte i et standoff med livvagten på 1. klasse, men det fik så endelig Alex til at trække i arbejdstøjet, og Vera valgte at bruge en Bennie på at kunne handle (det er også lidt tarveligt at Alex har en Cautious Hindrance), og fik situationen under kontrol.

Udenfor toget fik Casey med sovegas og passende trusler styr på vagter og folkene i lokomotivet, mens Taylor begyndte at få passagerne ud. Det så Frankie som sin mulighed, for nu var hans pligter i relation til kuppet overstået – han kom dog med en advarende bemærkning om, at han havde set noget i godsvognen der lignede zombier, så det skulle alle holde sig fra. Bagefter begyndte han at “indsamle” værdigenstande fra passagerne, der blev samlet henne ved kløften.

Og så begyndte planen for alvor at smuldre mellem hænderne på togrøverne. Det var ikke så nemt, at komme ind i postvognen, og Texas Ranger Hammilton ville ikke lige overgive sig. Taylor ville gerne skyde et gidsel, men ramte ved siden af “det var bare et varselsskud”. Men det skabte panik blandt togpassagerne, der søgte ned i kløften (til de ventende edderkopper…). Frankie hoppede også i dækning, og begyndte at råbe af Taylor. Casey råbte også eder og forbandelser.

Snart var Taylor og Harley oppe på toget tag, hvor de blev beskudt af vagter fra postvognen. De ville tættere på, og det samme ville Casey. Det endte med at Casey kom under postvognen og op på bagsiden, hvor han med forvirrings-gas fik passificeret de to vagter på postsvognens tag.

Texas Ranger Hammilton kom ud af vognen, med to revolvere klar, som han resolut rettede mod Alex og Harley, med besked om at de var anholdt. Det var de ikke enige i. Harley hoppede væk, og undvej et skud – og i forvirring trak Alex en kårde fra sin stok og afvæbnede Rangeren for den ene af hans revolvere. I næste runde var Alex klar til at jage sin kårde i Rangerens anden arm, for helt at afvæbne ham – men så dukkede Harley op, og med ét velplaceret skud fik han dræbt rangeren (jeg erindere at Torben rullede 30+ i skade).

Harley samlede en ny Texas Ranger stjerne op, og de andre spillerede tyggede lidt på hans forklaring om, at han havde fundet sin anden stjerne på en “død ranger”.

I postvognen begyndte Harley at bryde ind i pengeskabet, mens Casey var ved at befri Barton Everast – lige indtil han opdagede at håndjernene var af sølv, og havde efterladt brændmærker på fangens håndled. Alex insisterede på at de fulgte planen, og lod fangen være.

Imens begyndte edderkopperne at angribe passagerne, der flygtede op fra slugte. Frankie flygtede også i retning af gruppens heste. Taylor så på fra afstand, og tolkede det således at fangerne jagtede Frankie, så han skød efter dem…

Frankie nåede hestene, og så at en af dem blive dræbt af en edderkop. Det var Casey’s hest. Han tog sin hest og de andre og red væk. Lige hen mod toget, hvor Casey sprængstof bag toget sprang – han holdt mirakuløst sig i sadlen, da hans hest væltede, fik den på benene igen, og red væk for at indfange de tre andre heste som flygtede i rædsel.

Resten blev mere kaotisk. Taylor sad med gatling-kanonen, og kunne ikke få klart skud på edderkopperne. Alex virkede handlingslammet. Casey bandende over sin hest, og skød en edderkop. Harley hjalp den gravide enke i sikkerhed. Så fik Taylor ram på to edderkopper med gatlingen, der dog gik i baglås, blev fikset, men så var edderkopperne for tæt på. Alex skød panisk med sin derringer, uden effekt. Harley  skød også uden effekt. Så trak Taylor et halgevær frem og dræbte den genstridige edderkop.

Casey havde i mellemtiden befriet Barton, og bagefter delt våben ud til de passagerer, der var nået frem til toget. På vej tilbage opdagede han, at Barton havde fanget en kvindelig passager, som han var ved at spise inde i en førsteklasse-kupé. Casey lukkede hurtigt døren derind og gik hastigt videre ned af gangen.

Casey ville nu hente pengene i togvognen. Det bragte ham i kamp med en lusket edderkop, der sårede ham hårdt. Det lykkedes Taylor at dræbe bæstet.

Casey var bevidstløs og med et alvorligt sår i benet. Taylor prøvede førstehjælp. Det hjalp ikke meget. Så klarede Casey et Vigor Test med Raise og vågnede op. Mere kaotisk rollespil fra alle.

Til sidst humpede Casey væk fra toget, støttet af Taylor. De mødte Frankie der havde fanget to heste. De var tre. Der var tre heste. De snakkede lidt. Og så red de mod Potential.

Alex og Harley var tilbage. Alex havde papirerne fra postvognen, og havde mange grimme ting at sige om folk, der ikke kunne følge en plan. Harley havde det dårligt med at efterlade passagerne alene i en farlig situation.

Det endte med at Alex lagde en plan. De ventede til det blev mørkt. Så samlede de forsyninger sammen, traskede ned til floden som de fulgte indtil de kunne gå mod Potential.

Eneste problem med den plan var, at hverken Alex eller Harley er vildmarks-eksperter. Men heldet var med dem. Harley havde fået d4 i Survival takket være spillet i optakten, og Torben var god på terningerne den aften. Han rullede 20+ på sin helteterning.

Slutspil

Det gav mening, at lave et slutspil.

De tre på heste kom til Potential og siden til Dixie Rails depotet i Despair. Casey kom på hospitalet. Frankie havde fået nok af sit arbejde, sagde op, og trak sig tilbage. Han ville vestpå og slå sig ned som marskandiser. Taylor tog til Dallas, hævede de penge han havde i banken sammen med Frankie – som jo tilsyneladende ikke havde brug for dem.

Herefter var Casey og Taylor et nyt makkerpar, klar til nye eventyr på egen hånd.

Overraskelsen var stor, da Alex og Harley efter et par uger nåede frem. De havde overlevet en situation, hvor alle troede de var døde. De blev modtaget som helte, og fik stor tak fra Fitzhugh Lee. En del af takken var et ny opgave. De havde stjålet papirer, der afslørede en hemmelige Bayou Vermillion “zombiefabrik” i ørkenen – og nu skulle Alex lave en plan, for at ødelægge basen, mens Harley skulle lede angrebet. De var vist ikke helt tilfredse med at blive belønnet med en ny selvmordsmission…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *