Folkeoptælling på Blybjerget 2017

Så er der gået endnu et år, hvor jeg har malet figurer. Og heldigvis også fået spillet en del, hvilket gør det meget sjovere at male.

Det har været et skelsætene år, da jeg for første gang i mands minde – og det er måske kun 12-13 år – har formået at leve op til det evige nytårsfortsæt. For 2017 var året, hvor jeg faktisk fik malet flere figurer end jeg fik købt!

Årets indbyggertal er 8.696 figurer ved udgangen af 2017, hvoraf 4.754 er malet. Det svarer til 55% af figurerne er klar til kamp. Sidste år var det kun 50% som var malet – hvilket jeg dengang oplevede som en vigtig milepæl.

Der har været en vækst i antallet af nye figurer på 305 figurer (hvoraf over halvdelen kom til i december måned). Jeg har til gengæld fået malet 631 figurer. Så i runde tal har jeg formået at male 2 figurer, for hver gang jeg har købt en ny.

Væksten har primært været WWII figurer til Bolt Action, som også er det spil jeg har fået spillet mest, og malet flest figurer til. Blandt andet lykkedes det at få malet mine franske fremmedlegionærer færdig, samtidig med at jeg fik taget en luns af det britiske tropper til den nordafrikanske front (“ørkenrotterne”) – og henover sommerferien fik jeg stort set malet rub og stub til de britiske tropper fra landgangen i Normandiet.

Nye tropper er der også kommet til Anden Verdenskrig: jeg har i december investeret i en ungarnsk hær (de er jo nærmest bare en slags tyskere, men har nogle ret fine køretøjer – og så kan de have kavaleri, hvilket er for fedt), en ny tysk hær (fordi… ja, det er lidt fjollet, men jeg måtte have nogle tyskere i vinteruniform, for at kunne have helt glæde af en terrændug med vintertema som jeg faldt over i et juleudsalg), og en styrke partisaner/modstandsfolk/frihedskæmpere/terrorister (fordi… ja, det er sgu også fjollet, men der var en René og Yvette figur, som jeg bare måtte have fordi Alo’ Alo’ er en sjov og fantastiske tv-serie, oda jeg købte dem, skulle jeg jo også have nogle modstandsfolk… nu mangler jeg bare en løjtnant Gruber og en lille kampvogn til ham).

Der er sikkert også andre nye ting til Bolt Action, som jeg ikke lige kan huske nu? Ellers kom der lidt nyt Warhammer! Som jeg jo egentlig ikke rigtig spiller. Men jeg stod for en omgang Aktiv Sommer og senere på året Aktiv Efterårsferie på Hedehusene Bibliotek – og i den anledning skulle jeg tromme 10 forskellige Warhammer hære sammen fra min samling. Det viste sig skræmmende nok at være ganske tæt på at kunne lade sig gøre uden indkøb af forstærkninger. Men ikke helt, så derfor fik jeg lidt nye Warhammer figurer til samlingen. Jeg fik også travlt med at male Warhammer figurer, og brugte begyndelsen af sommerferien på at male Beastmen, Elvere, Dværge, Vampyrer og hvad der eller lige var behov for.

Det går også fremad med at få malet figurer til Zombicide Black Plague. Det er nok en god ide, da jeg hoppede i Kickstarter fælden og købte Green Horde udvidelse. Jeg håber, jeg kan nå at male det oprindelig spil færdigt inden kassen med de mange nye figurer kommer senere i år.

Det har med andre ord været et godt hobby år. Ikke mindst fordi jeg også har brugt en formue på nyt terræn, samtidig med at fik malet noget forskelligt terræn jeg havde stående (blandt andet nogle Warhammer huse som har stået halvfærdige på hylden i små 10 år). Men den slags fører jeg ikke så struktureret regnskab med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *