Doomtown | Morgans Mekaniske Heste

  • Lørdag var jeg til en Doomtown turnering afholdt på Bastard Café i København. Sidst jeg spillede Doomtown var til Viking Con, var jeg var totalt uforberedt, da jeg dukkede op. Denne gang havde jeg både kigget kortene igennem en uges tid inden vi spillede, og tilmed nået at få spillet et par spil med Henrik i løbet af ugen.

De få par spil fik mig til at tro, at mit bedste håb for at klare mig bare lidt bedre end Viking Con – hvor jeg fik en ret entydig bundplacering som ringeste spiller – måtte være mit Morgan deck baseret på Yagn’s Mechanical Skeleton – og ikke mindst de fine synergier der med Chuan “Jen” Qi og J.W.Byrne der begge er i mit Starting Posse, samt opfinderkort som Diego Linares og Wagner Memorial Ranch.

Det er et deck som er glad for at tromle frem og skyde fjenden – hvilket er sjovt. Og trods alt har en del Control Points der kan bruges til at skabe en sejr. Det er også ret hårdt pakket med kort i få værdier, så det snyder helt vildt i Draw Hands, men præstere sjældent ringere end Full House i Shootouts, og kan forventes at klare Four of a Kind eller endda Five of a Kind!

Belært af dyrekøbte erfaringer fra de sidste turneringer – hvor jeg igen og igen har tabt stort – har jeg denne gang lavet et deck med ret så mange Cheatin’ Resolutions.

Du kan se selve deck-listen nederst i min post. Men først lidt om hvordan det gik…

Spil 1 med Benny (Lawdogs)

Sidst jeg spillede med Benny var til turneringen på Viking Con. Dengang fik jeg hevet en lidt heldig sejr hjem (min eneste i den turnering), så han ville meget gerne vinde.

Spillet trak ud, jeg fik ikke mere end 1-2 hest i spil, men masser af Dudes. Han vil meget gerne gøre min folk Wanted, men kunne ikke rigtig, da de havde høj Influence.

Det endte med at vi spillede tiden ud, og skulle kigge på Tie Breaker. Dén vandt Benny.

Spil 2 med Michael (Totem indianere)

Michael kom med et deck, der havde en masse indianer combo magi, der gjorde få folk meget seje – og meget gerne ville tjene en masse Control Points med Showboating.

Jeg fik en masse folk i spil, og havde rigeligt med Influence til at forhindre ham i at vinde. Men jeg trak ikke særlig mange Deeds med Control, så jeg kunne ikke rigtig gøre noget.

Spillet gik tiden ud. Michael i Tie Breakeren.

Spil 3 med Hans(Kinesiske Kung Fu banditter)

Igen et deck med utrolig meget combo-halløj. Jeg mistede totalt overblikket, og kunne smile venligt mens han gjorde en masse, jeg ikke kunne overskue.

Utroligt nok vandt jeg rigtig dejlig mange Low Ball hænder, og han havde svært ved at vinde Shootouts.

Men igen et spil der gik tiden ud. Denne gang lykkedes det dog mig at vinde en teknisk sejr.

Spil 4 med Daniel (Kinesiske Kung Fu banditter)

Det lignede en fortsættelse af forrige spil, og jeg var klar på igen at være tilskuer til combo-show. Men så langt kom vi ikke. I tur et trak jeg ikke særlig gode kort, og satsede ved at spille et dyrt Deed. Det tog Daniel kontrol over, og så var min økonomi låst. Dermed var spillet de facto afgjort i tur 1.

Jeg kunne ikke vinde Low Balls i det her spil, trak enten 4 ens eller fuldt hus, og havde ikke nogle nyttige shootouts kort på hånden. Så jeg sad og sagde pas en masse gange, indtil det endelig lykkedes Daniel at finde et Deed med Control Points i sit deck som han kunne spille og vinde.

Dermed var turneringen for mit vedkommen ovre. Og igen havde jeg placeret mig selv ret entydigt som nummer sjok… det er som altid lidt demotiverende at traske hjem efter sådan en omgang prygl. Jeg havde forberedt mig så godt jeg kunne, havde lavet det bedste deck jeg kunne – og så var det ligesom ikke rigtig nogen succes alligevel. Men heldigvis er de andre spillere flinke nok, og jeg er imponeret over at Hans og Michael kommer fra tyskland for at spille med.

Decklist

Morgan Gadgetorium

Spades (17)
1x (A) Irving Patterson*
1x (5) Chuan “Jen” Qi*
1x (7) Diego Linares*
1x (8) Jon Longstride
1x (8) Lane Healy
1x (8) Nicholas Kramer
1x (8) Steven Wiles
1x (9) Dr. Dawn Edwards
1x (9) Elander Boldmand (Exp. 1)
1x (9) Jarret Blake
1x (9) Mario Crane
1x (J) Buckin’ Billy Ballard
1x (J) Rémy LaPointe
1x (J) Tallulah “Lula” Morgan (Exp. 1)
1x (J) Warren Graves
1x (Q) Eve Henry
1x (Q) J.W.Byrne*

Diamonds (11)
1x (2) Wagner Memorial Ranch*
1x (8) Circle M Ranch
1x (8) Lula’s Exploit
1x (8) Pat’s Perch
1x (9) Morgan Research Institute
1x (9) Old Marge’s Manor
1x (9) Surveyor’s Office
1x (J) Jackson’s Strike
3x (J) Miasmatic Purifier

 

Hearts (10)
2x (8) Force Field
2x (9) Mechanical Horse
4x (J) Yagn’s Mechanical Skeleton

Clubs (14)
2x (8) Reserves
2x (8) Ridden Down
2x (9) Cheatin’ Varmit
2x (9) Backroom Deals
2x (10) Unprepared
2x (J) Flight of the Lepus
2x (J) Outgunned
2x (Q) It’s Not What You Know…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *