Hvad er det lige med de tyskere?

Jeg spiller med stor glæde Bolt Action, der er et figurspil med Anden Verdenskrig som tema. Og jeg er så småt ved at tage hul på min fjerde tyske hær.

Jeg har tidligere samlet og malet en ret omfattende styrke af tropper til Det Tyske Afrikakorps, der ret nemt – med tilføjelse af lidt mere moderne støtte våben er vokset til min hær nummer to; Tyske Tropper i Italien. Og her i weekenden blev den styrke lige forstærket med en Panzershreck.

Min tyske hær nummer tre er ikke helt færdig, men har dog taget et par småspil på ungdomsskolen. Det er tyske tropper i krigens første år, hvor der blev kæmpet i Polen og Frankrig. De er sjove at male, fordi de har nogle flotte grønne frakker og grå bukser.

Den fjerde tyske hær, som jeg så småt at ved at få malet er tyskere i vinteruniform. Det er sjovt projekt fordi jeg samtidig får anledning til at lave noget vinter-terræn, og fordi det giver mig anledning til at lege lidt med sne-effekt (som jeg ikke har prøvet at bruge før), og også giver nogle lidt andre farver på paletten end når jeg maler tropper til Afrika/Italien.

Men hvorfor lige tyskere?

Når jeg har så mange tyskere, så rejser det så også spørgsmålet om hvorfor. Altså udover at jeg har et samle-gen og har tusinder af figurer stående i kælderen.

Jeg har to grunde til at spille tyskere, og spille dem i spil.

  1. Hvis jeg taber, så gør det ikke så meget. For tyskerne var altså skurkene i Anden Verdenskrig, hvor de førte en racistiske udrydelseskrig og helt fortjent blev dømt ved krigsforbryderdomstolen.
  2. Hvis jeg vinder, kan jeg bryste mig af at være bedre end de tyske generaler, der tabte krigen. Det er samme grund som de altid er sjovt at spille underdog.

Det er jo en dejlig win-win situation, hvor jeg kan leve lige godt med at vinde og tabe.

Men det er ikke alle tyskere jeg tager med på slagmarken. I Bolt Action er der mange muligheder for at bruge SS enheder, og jeg tror ikke, at jeg kommer til at samle en hær af dem. Det bliver lige lovligt nazi-glorificerende nok, og jeg har det også lidt sært med de spillere, der med stor glæde maler hagekors/svastika på deres figurer. Dér kan jeg mærke, at historiens gru og virkelighed kommer for tæt på; men jeg har det også sådan, at spil og film bliver generelt bare så meget bedre, hvis der er nogle nazister der får bank. Men jeg gider ikke selv spille nazisterne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *