Ejnhemmir (scenarie)

Jeg har åbenbart et stykke unikt rollespilshistorie liggende i form af en en PDF af Ejnhemmir skrevet af Troels Chr. Jakobsen under pseudonymet Christine Gjørtz Dragholmdengang det var kontroversielt med piger/kvinder i rollespilsmiljøet.

Det var skrevet til rollespil Vision, der vist nok bare var en fantasy udgave af Fusion (som blev udgivet senere som et noir-detektiv rollespil i Danmark).

En Henrik, jeg ikke ved hvem er, spørger efter det her.

Så nu fandt jeg filen frem og fik den uploadet: Ejnhemmir PDF

Det er desværre ikke noget særlig godt scan, men det blev nu også mest lavet fordi jeg ikke nænnede at smide scenariet ud, men gerne ville gemme det, skulle jeg nu få lyst til at kigge i det engang.

Det vækker minder om god Fastaval spilopevelse, hvor jeg spillede sammen med Ulf – men endnu bedre var det, da jeg spillede det senere med Daniel, Sarah, Louisa, Katrine (?), Lars (?) og en mere jeg slet ikke kan huske længere. Jeg husker dog at vi spillede 13 timer mere eller mindre i streg – og aldrig nåede i gang med selve scenariets plot ;) Det var vildt så meget jeg måtte improvisere og freestyle, og en helt særlig glæde at høre spillernes reaktion da det gik op for dem.

Jeg skylder også at sige, at jeg har meget at takke scenariet for. En del af mytologien mm. fødte direkte nogle af de tanker og ideer som Jacob og jeg brugte til at skrive Dødens Skygge – det helt store smertensbarn i min scenarie-forfatter historie. Så endnu en gang tak til Troels, Paul og hvem der nu var fader til de ideer vi lånte og bryggede videre på.

3 Responses to Ejnhemmir (scenarie)

 1. Thomas says:

  Wuhu! Jeg var både testspiller og senere spilleder og husker det også som ret mind-blowing for sin tid. Glæder mig til at læse det igen.

 2. Henrik says:

  Thanks alot! :-)

  So who am I? I´m a swedish RPG-player who accidentally ran into a document about the best oneshot scenarios in the world (apparently all danish) and then found information about Fastaval. I guess it´s a convention much like the one we have over here in Gothenburg (Gothcon). Wikipedia have a list of the best scenarios from each year where Ejnhemmir won 1993. Some Google-fu later, I found this website and from here a copy of the scenario. Much appreciated! :-)

 3. Thomas says:

  Hi Henrik, thanks for dropping by. It is cool to read how you fund your way through the inter-webs to this site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *