WFRP | Landsbyen Jürgenhol

Warhammer Village

Jürgenhol, en lille landsby i Nordren Vorbergland (Reikland)

Heidenhammer-spillerne besøgte landsbyen Jürgenhol i forbindelse med “Eventyret om Gedebukke-Drengen“.

Jurgenhol (PDF)

Der bor omkring 40 familier i landsbyen, fordelt på en snes indenfor palisaden, og den anden snes fordelt på gårde tæt på selve byen.

Port og vagttårn. Der løber en grøft rundt om byens palisade, hvor planter og stilestående vand skaber gode leveforhold for myg og andet utøj.

Den Sorte Hane er byens eneste kro, og et naturligt samlingssted for folk i byen. Herbert og Liebtrud Spiell passer kroen samtidig med at de holder styr på fire børn, der også hjælper til når der er travlt. Der er en lille stald, hvor man kan have et par heste stående. Der kommer ikke mange rejsende gæster til byen, så for det meste er der stille og roligt på kroen, som servere øl, mad og brændevin til gæsterne.

Hofseter Haus er det største hus i byen og tilhører borgmester Siegbald Hoffsetter, der er en gråhåret gammel mand, med langt skæg og hentehår. Han er venlig, nærmest slesk, og lever af renterne for de penge han har lånt ud til folk i byen. Han ejer et par bondegårde, hvor der nu bor fæstebønder, og så har han ansvaret for at samle skatter ind.

Sigmar Templet er et lille stenhus tæt på gravpladsen, og der er ikke en fast præst i byen. Der kommer dog en præst til byen et par gange om måneden for at holde en gudstjeneste på Festtag.

Morrs Have kirkegården ligger indenfor byens mure, og er fuld af gravsten og rosenbede. Der kommer nogle gange om året en omrejsende Morr Præst forbi og ser til haven, men til daglig er det folk i byen, der passer gravene og forestår begravelser.

Bryggeriet laver Striefwasser øl, opkaldt efter den å, som løber forbi byen. Ejeren hedder Waldemaar Siegel, og bor i et lille hus bag ved bryggeriet sammen med sin kone og børn. Hans tre ældste sønner er flyttet hjemmefra, en gør tjeneste i hæren, en har fået læreplads som brygmester i Bögenhafen og den sidste er rejst til Marienburgh for at søge lykken.

Arnhild Hus – den gamle kone Arnhild har et lille sammenfaldent hus et stykke fra byen. Hun er landsbyens kloge kone, urtekyndig – og befinder sig i den gråzone, hvor det er ret nemt at blive kaldt for heks. Hendes barnebarn, Arnfried, har en forurolignende evne til at kunne tale med dyr, og få dem til at gøre som han lyster. Det er mest noget man hvisker om i byen, da det jo også ret nemt kunne lokke heksejægere til byen.

Rhya Cirkelen ligger lige udenfor byen på en bakketop. Her står en rundkreds af gamle runesten, hvor folk tilbeder frugtbarhedsgudinden Rhya (som her på egnen normalt kaldes Dyrath). Normalt er der grønt og frodigt på bakken, hvor planterne for lov til at vokse.

Dagligdag i Jürgenhol

Gårdene producerer en del forskellige afgrøder, men humle, hvede, kål og kartofler er meget udbredt. Derudover har de fleste folk køkkenhaver – også dem der bor i byen.

Husdyrhold består mest af grise, gæs, høns og i mindre omfang okser og heste. Hunde og katte finder du alle steder.

I byen ligger Striefwasser Bryggeriet, kroen “Den Sorte Hane, en smedje og nogle bygninger til opbevaring af afgrøder og landbrugsredskaber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *