WFRP | Pfeifeldorf

Pfeifeldorf (PDF)

I vores Ravenhammer kampagne har jeg lagt ud med et scenarie fra “The Thousand Thrones” kampagnen til 2nd ed, der foregår i den lille landsby Pfeifeldorf. Hele det oprindelige set-up er ret skørt (spilpersonerne bliver hyret af godsforvalteren for at undersøge tyveriet af en høne…). Men der er nogle ting i scenariet der er ok, så derfor har jeg tænkt det kunne bruges til at begynde vores kampagne (der skal vokse til en Ravenloft kampagne, når vi kommer igang).

Jeg har lavet min egen version af et kort over byen, fordi det var sjovt og hyggeligt. Men da det ligner det originale kort til forveksling, kan det nok kaldes et ret overflødigt stykke arbejde.

Folk i byen

Lorentz von Speier (Herremand); en gammel mand, der er syg, og ligger ifølge sladderen i byen for døden. Han var en god, men hård herrermand. Ikke elsket, men respekteret.

Lennhart von Speier (Herremandens arving): den ældste søn. Har ry for at være hård og uretfærdig. Det nyeste eksempel på hans “elskværdighed” er at den gamle “landsbytosse”, Alte Eyen, blev sat i gabestok og fik en snes piskeslag for – angiveligt ved et uheld – at have stødt ind i Lennhart på vejen.

Kaptajn Lucas von Speier (Lejesoldat): Herremandens yngste søn. Har ry for at være en god mand, der ikke er unødvendigt grusom – heller ikke i krig. Har de sidste 10 år (ca.) levet som lejesoldat rundt omkring i Kejserriget. Er for nyligt vendt hjem, og arbejder sammen med sine folk – Blausblut Kompagniet – for sin far, for at give lidt ekstra sikkerhed på egnen i disse så urolige tider.

Arnolt Schade (Lejesoldat): Næstkommanderende i Blausblut Kompagniet (hvilket er et ret fint og pompøst navn for den gruppe på et halvt dusin soldater de er i gruppen). En erfaren soldat der udgyder respekt blandt sine mænd. Er ikke bange for at få sine hænder beskidte. Er ligesom de andre i Kompagniet adelig uden arv.

Herr Zecharius Lauer (Godsforvalter): En træt og tyk mand, der gerne spiser ved sit arbejdsbord. Han har ualmindeligt travlt med at få jordene til at skabe det fornødne overskud der skal til for at drive von Speier familiens herregård.

Reinhardt Neutz (Landsby Fogede): Lokal betjent og skatteopkræver. Ikke den skarpeste kniv i skuffen. Bor i et lille kammer oppe under kroens tag. Har for vane at kigge dybt i ølkrusset og kan ikke styre sig, når der er snaps eller brændevin på bordet. Tror han er mægtig god til at spille kort, og han udfordre gerne nytilkomne i byen til et spil. Han er en dårlig taber, hvorfor de lokale sørger for at han generelt vinder mere end han taber – det er også billigere at bestikke ham på den måde end hvis han er sur og opkræver ekstra skatter.

Wendell Ott (Naturhistoriske forfatter): Har tjent en formue på sine afhandlinger og opdagelser på Universitetet i Nuln, men er kommet i unåde fordi han har udfordret den gængse teori om hvordan magi virker. Har en masse synlige tegn på velstand, men lever på kredit og nåde fra von Speier familien – han forventer dog at hans næste bog bliver en stor succes der kan løfte ham ud af gælden. Folk i byen bryder sig ikke om ham, da han er intellektuel, taler uforståeligt (med mange klassiske gloser og citater) og i øvrigt er en arrogant, bedrevidende nar.

Caspar Schimdt (Afdød møller): Har for nyligt begået selvmord. Han hængte sig selv samme dag han havde et skænderi med sin hustru. Folk i byen er ret sikre på at det skyldes hustruens utroskab i de perioder hvor Casper var på rejse for at gøre forretninger.

Alte Eysen (Landsbytosse): En gammel mand, der knap nok kan se hvor han går. Har forvirret, gammel og ikke helt velforvarret – og overbevist om at han er den heldigste mand i verden. Folk i byen syntes det er synd for ham, og smider ofte lidt pfenning på vejen omkring hans hus eller på hans mark – og når han finder pengene, bliver han forstærket i troen på sit eget held.

Frau Gertrudt (gårdejer): En stor matrone, der brokker sig højlydt over at nogen har stjålet en af hendes høns!

Sigmar Templet i byen står tomt hen. Den lokale præst blev dræbt af gennemrejsende soldater fra Barovia for to år siden da krigen rasede.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *