WFRP | Langs Fandens Landevej (Scenarie)

Jeg skrev igen i år et scenarie til Viking Con, og selvom jeg nok helst ville have skrevet mit Dungeons & Dragons scenarie færdigt, så ville arrangørerne hellere have et Warhammer scenarie. Så det skrev jeg i stedet.

Det blev til scenariet “Langs Fandens Landevej”, der i det stor hele var en videreudvikling af et spil, jeg tidligere har spillet med børnene på biblioteket (læs et referat af det spil her).

Bögehafen er på den anden ende. Foran Sigmar Templet bliver der båret ved til heksejægerens bål, mens der lyder skrig fra fangekælderen hvor hedninge bliver afhørt.

En gruppe fæle djævletilberede kaldet Den Røde Hånd er blevet afsløret, og da heksejægeren og hans folk stormede deres tempel, var der mange som døde.

Kultens gedulge gøremål fylder bygen med rygter, og nu har heksejægeren udskrevet arrestordre på Hr. Weiss, en af byens førende rådmænd.

Dusørjægere, lykkeriddere og alle andre med sans for at tjene en god skilling indleder jagten på Hr. Weiss, der dog allerede er langt over stok og sten langs landevejen.

Jagten kan begynde. Kun de mest snu og snilde vil tjene både kirke og klingende mønt.

På Viking Con

Jeg var desværre forhindret i at deltage i afviklingen af scenariet, så jeg har for første gang nogensiden haft et scenarie på en con, hvor jeg ikke selv har været spilleder (re-runs undtaget).

Ud fra de skriftlige kommentarer jeg har fået fra spillerne, gik det vist ok. Men det er vist også ret godt gået, da jeg opdagede at Viking Con havde misset at sende hele scenariet til spillederen (der manglede spilpersoner og spilpladen).

Mine tanker om scenariet

Der er ikke så meget hokus pokus med scenariet – det er meget i samme dur som hvad jeg ellers laver. Så “keine hexerei nur behändigkeit“!

Dog er jeg ret godt tilfreds (læs: stolt) over de kort jeg fik tegnet over de steder som spilpersonerne besøger undervejs på deres rejse langs landevejen. Jeg har tegnet dem i ægte old school Warhammer stil, og har gjort lidt ekstra ud af dem – både fordi de kort som er i det gamle WFRP er noget af det mest inspirerende jeg husker fra de bøger (og jeg har brugt dem ufattelig mange gange), og fordi jeg er stor fan af den design-tanke der var i de gamle Warhammer scenarier: udover selve scenariet, skulle de rumme et eller andet, som gav varig glæde, og som spillerne kunne tage med og bruge i andre sammenhænge.

 • Selve scenariet er på par og tyve sider (der er en del billeder), og så er der nogle ekstra sider med forskellige bilag og handouts (blandt andet mine tegninger af lokationerne).
 • Der er seks spilpersoner, selvom det egentlig er tænkt som værende til fem spillere. Men jeg synes det kunne være fint, hvis der var lidt mere at vælge imellem for spillerne. De er alle lavet – som jeg har gjort de sidste mange år – så de er køns-neutrale (spilleren vælger selv spilpersonens køn) og der er plads til at spilleren selv kan få lidt indflydelse på spilpersonen (også i forhold til reglerne).
 • Som supplement til scenariet lavede jeg et lille mini-spil til at styre selve rejsen lands landevejen. I min feedback kan jeg læse, at en spiller synes det var fjollet og dumt, og en anden synes ret godt om det. Personligt er jeg tilhænger af ideen, da det gjorde, at de spilpersoner som havde relevante evner, også fik deres evne i spil på en relevant måde.

Læs, spil og lad mig høre

Nå, men med så mange timer brugt på et scenarie, vil det være synd og skam ikke at dele det med andre – og måske der er nogen derude, som kan få glæde at læse det. Og måske også spille det.

Jeg hører i hvert fald meget gerne fra dig, hvis du læser og eller spiller Langs Fandens Landevej.

Filerne kan downloades her:

3 Responses to WFRP | Langs Fandens Landevej (Scenarie)

 1. Johs says:

  Jesus, det er godt layoutet Thomas!
  Vil du ikke layoute mit næste scenarie?

 2. Thomas says:

  Tak, det er da dejligt at arbejdet med formidlingen ikke er helt spildt ;)

 3. Johs says:

  Nu kiggede jeg det bare lige igennem.
  Jeg skal nok også få læst det ved lejlighed :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *