Farvel Mungo

Skizofrenia er ikke bare et sjovt navn til min blog. Det er navnet på en rollespilsforening, og samtidig er en kreds af mine bedste venner.
Og i dag var det tid til at sige farvel til en af dem.

Havde i dag huset fuld af gæster. Og ikke bare almindelige gæster, men den gruppe af rollespillere og gode venner, som har været så stor del af mit liv i snart 30 år. Der var også dem, vi ikke havde set længe, fordi de flyttede fra byen til provinsen.

Det var et selskab med så megen varme, så mange fælles oplevelser – og, for os alle, venskaber der har varet størstedelen af vores liv. Men alligevel manglede der én.

Vi var samlet for at sige farvel til Lars ”Mungo” Bech Nielsen, der pludselig og uventet gik bort for lidt over en uge siden. En god og nær ven er ikke blandt os længere, og han vil blive savnet.

Lars var en af de venner, man altid kunne tale med. Om stort og småt. Han lyttede, gav gode råd og kunne være en støtte, når der var brug for det. En uudtømmelig kilde af anekdoter om alt fra fiskeri, rejser og spil. Lars var en læsehest og sugede viden til sig om alt mellem himmel og jord – og var altid klar til at dele ud af sin viden. Ikke belærende og arrogant, men åbenlyst båret af ønsket om at dele sin viden.

Med så mange års venskab, hvor vi ofte sås 2-3 gange hver måned, er der så mange minder. Lige nu husker jeg tydeligst, hans glæde og stolthed efter hans tur til Vietnam, hvor han sammen med andre fra journalisthøjskolen havde været på tur og filmet. Det var dengang vi boede sammen i Århus.

En anden klassiker er hans evige glæde over at tale om, hvordan han lusket og snedigt havde jordet mig i et brætspil -særligt det helt urimelige Android spil, hvor jeg blev snydt og bedraget som sjældent set. Og alligevel huskede det som en god oplevelse.

Klarest står dog da vi for kun tre uger siden sidst var sammen. Vi sad på vores ”faste pladser” i Claus’ køkken, side om side, spillede Dungeons & Dragons, spiste slik, drak cola og rullede d20’er mens vi tævede hobgobliner i stride strømme.

Farvel Mungo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *