Gen Con 2020 Hotel – So far away…

De gange vi har været på Gen Con med Astrid, har valg af hotel virkelig fyldt meget. Men nu er vi blevet så forvente, at det nok også ville være de samme prioriteter der gjorde sig gældende, hvis vi kun skulle afsted på en voksen-tur.

De sidste år har vores prioritering været således, at vi gerne købte billetter, men alligevel var villige til at droppe Gen Con mere eller mindre, hvis vi ikke fik det rigtige hotel. I år måtte vi så også se hinanden dybt i øjnene, æde en kamel, og så finde os tilfredse med et hotel 20-30 minutters kørsel fra Downtown Indianapolis.

Hvordan får man hotel?

Gen Con har lavet en Housing Agreement med hotellerne i Indianapolis, der betyder at en meget stor del af kapaciteten er reserveret til folk der har Gen Con billet. I praksis betyder det, at du ikke har en chance for at få et hotelværelse i byen via de normale booking-kanaler, men skal booke hotel via Gen Con – og det kan du kun, hvis du har en billet.

Så derfor køber vi billetter, som vi – i hvert fald teoretisk – er villige til at smide i skraldespanden (men nok vil få refunderet eller lavet om på en eller anden måde), hvis vi ikke får et godt hotel.

Der blev i år åbnet for booking af hotelværelser d. 9 februar “at noon, eastern time”, hvilket svarer til kl. 18 her i Danmark.

Selve bookingen af hotel sker via en hjemmeside, hvor man logger ind, og så styrer den hvornår du har plads i køen. Min teori er, at der nok er mere pres på at få værelse på de billigste hoteller i en rimelig afstand – et år boede vi på Radission hotellet ca. 15 minutters gang væk, og det var noget billigere, og absolut ikke et dårligt bud på et fint hotel.

Når jeg læser på nettet, er det vist helt håbløst at få et hotel tæt på Gen Con (gå afstand) hvis man ikke er inden og booke den første time til halvanden.

I år fik vi en tid to timer efter at bookingen åbnede, og der var ikke meget tilbage at vælge imellem.

Hvad er vigtigt for vores hotel?

Fordi vi rejser med Astrid, og ikke nødvendigvis er sammen om mange aktiviteter, er det top-prioritet at få et hotel der ligger i rimelig kort gå-afstand fra kongrescenteret.

Det betydet at vi kan få mere tid sammen morgen og aften, og kan komme tilbage til hotellet nemt, når der er brug for en pause. Det var særligt vigtigt da Astrid var mindre.

Fordi vi er luksusdyr, prioriterer vi derudover også at hotellet er en del af skywalk systemet i Indianapolis, der binder kongrescenter, shoppingscenter og de fleste store hoteller sammen med overdækkede gangbroer, så man kan gå frem og tilbage uden at komme udendørs. Super dejligt når det regner, og en ret fin luksus med air condition når temperaturen udenfor er over 30-35 grader og luftfugtigheden over 80%.

Igen af hensyn til Astrid, har vi øje for at hotellet skal have en pool, hvilket kan være en vigtig adspredelse hvis Gen Con bliver for meget.

The Westin Indianapolis

De prioriteter betyder også, at vi kigger på hotellerne i den dyre ende, og de sidste to gange vi har været på Gen Con har vi valgt Westin som også er første prioriteten i år.

Som altid kan man spare penge ved at bo længere væk og gå længere selv. Eller tage en Uber, hvis man er til den slags. Skulle man bo helt ude i forstæderne, hvor det er betydeligt billigere, skal man være opmærksom på at parkeringspriserne i downtown Indiana koster en arm og et ben, og ligger på et niveau der kan sammenlignes med indre København – så at køre i egen bil og have den parkeret en hel dag løber op.

I år fik vi som sagt ikke et down-town hotel, men måtte vælge mellem billige – og åbenbart ret ringe – hoteller ved lufthavnen, hvilket er 15-20 minutter væk fra kongressen. Vi nåede så frem til, at hvis der alligevel skal være køretid, så er +10 minutter ikke så vigtigt, så vi valgte et betydeligt bedre hotel 25-30 minutters kørsel væk. Prisen var nogle tusinde kroner mere, men vi ser frem til at få et hotel med morgenmad og pæne værelser. Hvilket er en lille trøst for at være sendt så langt væk fra det hele.

Nu prøver vi så det i år, og har talt om, at hvis det bliver for besværligt med køretiden ind, så dropper vi en eller to af dagene, og finder på noget andet. Der er trods alt en del andre turist-attraktioner i Indiana som vi kan hygge os med.

Til de mest nysgerrige: vi skal i år bo på Hilton Embassy Suites (Indianapolis North).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *