Heidenhüs | Sådan spiller vi

Hvordan skal det virtuelle rollespil foregå?

For det første skal du have en spilperson for at være (ligesom normalt rollespil). Du kan finde regler for hvordan du laver en spilersoner her.

Lidt ligesom et brætspil

Spillet kommer til at foregå lidt ligesom som et brætspil. Men når du vil gøre noget, skal du skrive til mig (i en privat besked på Discord) hvad du gør. Du bestemmer selv om duvil skrive kort eller langt, og hvor mange detaljer der skal være med.

Der er som sådan ikke nogle grænser for hvad du kan gøre, men hver tur svarer til en dag i spillets verden, og der gælder de samme rammer som når vi ellers spiller rollespil. Du kan også tænke lidt på Dead of Winter brætspillet – de ting man kan gære der, er jo også lidt det samme du kan gøre i det her spil.

Eksempel på en beskrivelse af en tur.

Dværgen Jakub Weissberg vil gerne bruge dagen på at sove længe, så han er frisk sidst på dagen. De første timer han er oppe, vil han hjælpe med at holde vagt i huset, og måske bygge lidt videre på de barrikader der er. Når det begynder at blive mørkt, vil han tage ud i byen (han kan se godt i mørke, fordi han er en dværg). Han tager sin lanterne med, men er forsigtig med lyset. Han vil gerne snige sig hen til byens domhus, for at undersøge borgmesterens kontor, for at se om han kan finde noget brugbart (nøgler, information, eller måske lidt at spise). Han er meget forsigtig, og vil hellere undgå kontakt med zombier end at tage nogle chancer. Hvis han ser nogle andre dværge, vil han gerne hjælpe dem. Elvere må klare sig selv (dumme spidseører). Mennesker hjælper han kun, hvis det ligner nogen der kan være til nytte senere. Er der en chance for at finde lidt ekstra mad, så vil han tage det, hvis det virker ufarligt. Medmindre det er dværgeøl, så er han villig til at slås for at få fat på det.

Hvad sker der så?

Når turen er slut (vi aftaler et tidspunkt, hvor jeg senest skal have modtaget jeres tekst), så kigger jeg på hvad i gør. Trækker nogle kort fra Dead of Winter, ruller nogle terninger, hvis det er nødvendigt, og sørger i det hele taget for at få lidt mening ud af det hele.

Jeg burde nok have nogle mere detaljerede regler, men det har jeg ikke lige. Måske kommer det senere.

Jeg skriver bagefter en kort tekst, der fortæller alle hvad der sker (fælles). Og hvis nogen laver noget meget lusket – og beder mig holde det hemmeligt – så også en kort privat besked. Der sker nok også andre ting. læs: kriser (ligesom Dead of Winter) som I kan vælge at reagere på.

Og så begynder vi forfra med en ny tur.

One Response to Heidenhüs | Sådan spiller vi

  1. Pingback: Rollespil i coronaens tid, del 2 | planB - this revolution will not be televised

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *