Pesten i Heidenhüs (Baggrund)

En kort fortælling om hvordan pesten kom til Heidenhüs.

For to dage siden begyndte en hær af udøde lig at hærge i byen. Dem der ikke var døde af pest, blev ofre for de vandrende døde. Hëidenhus er en fortabt by. Kun nogle få heldige folk holder sig i live. De har søgt tilflugt i byens fælleshus, hvor der er bygget barrikader og sammen har overlevet de første nætter.

Det begyndte for et par uger siden. Der kom nogle folk med postvognen, som var syge. De kunne ikke rejse videre og flyttede ind på byens kro, Hvide Hest. Det siges de havde været i Beilen mod syd (en by der ligger nær De Fortryllede Høje) på grænsen til elverskoven Laurenwald.

Kort tid efter begyndte andre folk at blive syge. Det var mest feber, hoste og nogle røde udslet. Ikke mere alvorligt end så mange andre af de sygdomme som hjemsøger folk.

Så begyndte sygdommen at blive værre. Udslæt blev til bylder. Folk hostede blod op. Feberen steg og steg. Kort tid efter begyndte de første at dø.

Fra Shalyatemplet ringede klokkerne og de hvide duer som normalt holder til i templet lettede og fløj bort. Klokkerne var en advarslen til alle om at der var pest i byen. Byportene blev lukket og landbetjente sat ind, for at forhindre folk i at rejse ud af byen og sprede smitten. Shalayatemplets klokker begyndte at dagligt ved solopgang, middag og solnedgang for at advare alle der kunne høre dem.

Pesten spredte sig som en lynild gennem byen. De døde begyndte at ligge i gaderne. Og fra heden kom kragerne. Først nogle stykker. Så hundredevis af dem i store flokke lokket til at stanken af lig. Fra kloarkerne kom rotter også frem. Og med dem rygterne om rottelignende vanskabninger i lasede klæder.

Folk samledes til bøn i byens kirker, men hverken Sigmar, Shalay, Häendrick eller Manann kunne redde dem fra pesten. Nogle begyndte i frygt og desperation at anråbe Fader Nurgle om hjælp og beskyttelse – og dem der blev opdaget i kætteriet blev brændt på bålet foran Sigmar Templet.

Det var slemt, da de døde lå i gaderne og i forladte huse. Det blev til et mareridt da de for to dage siden begyndte at vågne til live. Hundredevis af folk døde den nat. Sigmartemplet og flere huse brød i brand, og havde det ikke været fordi at regnen silede ned, var byen gået i flammer.

I byen hersker mest stilheden. Klokken i Shalyatemplet er stille. Kun kragernes hæs skrig bryder tavsheden.

Hvad gør du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *