Heidehüs Pesten | dag 5

Der er kommet flere mennesker til Fælleshuset, og forsvarsværkerne er kommet godt i stand. Der har ikke været nogle angreb af gengangere den sidste dag. Måske det begynder at gå lidt bedre?

Vejret er dog ret meget det samme. Koldt, vådt og tåget.

Hvad skete der i går…

Tidligt på dagen

Astralogen Walter begynder dagen med at kigge nærmere på kælderen, hvor der er vand og stinker af kloak. Han får hjælp af Dværgen Gibling, Ernst (23, brygger), Reinhold (41, natmand) og Rahel (22, pottemager) til at hjælpe sig med at tømme den for vand. Det er hårdt arbejde, og mange, mange spande vand skal bæres op dernedefra.

De opdager, at vandet kommer fra et hul i væggen, hvor der er adgang til byens kloaker, og det er derfra at vandet kommer ind. Hullet er stort nok til at en menneske kan presse sig igennem, og det ser ud som om, at nogen har lavet det, for at kunne komme uset ind/ud af huset.

Bondekarlen Earwin laver nye bandager, og får hjælp af Rosa (39, tjenestepige) til at koge dem. Han sørger for at behandle den sårede Sigmar Ridder Otto.

Elveren Reinhard, sniger sig afsted ned mod havnen.

Efter frokost

Ingeburg (37, Sigmarpræstens husholderske), Ella (33, stuepige Sidst på dagen Rosa (39, tjenestepige

Walter går en tur hen til Hvide Hest (kroen), og kommer tilbage med en sæk fuld af tællelys.

Gibling, Ernst, Reinhold og Rahel arbejder videre i kælderen, hvor de får det meste af vandet op, lukket hullet i væggen til. Men der kommer stadig lidt vand ind, men ikke mere end det kan tømmes igen rimelig nemt.

Srg. Robisch og Earwin tager ud til Østerport. Inden det bliver mørkt kommer de tilbage med en tønde tjærre, en armbrøst og en masse bue-pile og arm-brøst bolte.

Elveren Reinhard kommer tilbage fra sin tur til havnen.

I løbet af dagen er der ingen der rigtigt ser noget til hobitten Leudobrecht, men han spiser en stor portion morgenmad og er endnu mere sulten til aftensmad. Inden sengetid blive han smidt ud af køkkenet af Ingeburg (37, Sigmarpræstens husholderske), da han prøver at stjæle noget mere mad. Hun råber så højt op, at alle opdager det. Hobitten ser sur ud, da han går i seng.

I løbet af natten

Eleveren Reinhard holder vagt og dværgen Gibling snorker.

Situationen i fælleshuset

Mad: Der er mad til 3 dage. Hestefoder til 4 dage.

Andre forsyninger: Bandager til en dag (de syge/sårede skal have skiftet hver dag). Der er værktøj og søm. To heste med sadler og seletøj. To hjelme, en ringbrynje og en læderrustning. To korte sværd og en hellebard. En bunke fine sengeklæder fra præstegården, der kan laves om til bandager, hvis nogen gider. En armbrøst (25 skud) og buepile (25).

Huset: Muren omkring gårdspladsen holder de udøde udenfor. De to indhegningen er også blevet forstærket og virker sikre. Der kommer stadigvæk en smule vand ind i kælderen fra kloakken.

Andre folk end spilpersonerne:
De to søskende Ada (pige, 7 år) og Johann (dreng, 3 år). Deres forældre er døde. De er lidt bange for elveren. De er blevet glade for den gamle Joahnne (olding, 72 år), der trøster dem og fortæller eventyr.

En gruppe voksne: Ernst (23, brygger), Reinhold (41, natmand), Rosa (39, tjenestepige) og Rahel (22, pottemager). Ingeburg (37, Sigmarpræstens husholderske), Ella (33, stuepige), Otto (45, såret tempelridder), Eckhardt (19, Sigmarpræstens skriver). De kan hjælpe lidt til i huset, og nok også forsvarer sig (lidt), hvis det kommer til kamp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *