Husregler

Hvor meget vi end holder af Savage Worlds og Deadlands Reloaded reglerne, er der
alligevel et par småting, vi har justeret i den aktuelle kampagne.

Bennies og XP
De normale regler giver mulighed for at omsætte gemte Bennier til XP, når en spilaften er overstået. Den regel har vi droppet. I stedet indfører vi en fast regel om, at alle spilpersoner får 5 XP efter hver spilaften.

Justering af Ranks
I de normale regler, stiger spilpersoner en Rank for hver 20 XP de har. Vi spiller i stedet med at spilpersonerne stiger en Rank for hver 25 XP.

Nye Skills
De normale regler er, at det altid koster en hel stigning at lære en ny Skill til d4. Vi spiller med, at der i nogle tilfælde er mulighed for at få nye Skills til halv pris, hvis en af følgende to omstændigheder er opfyldt:

  1. Når spilpersonen fx har haft et længere ophold et sted, hvor det har været naturligt at lære den nye evne (Riding efter et par måneders ophold hos Kiowa indianerne, Survival efter en længere rejse igennem ødemarken, etc).
  2. Hvis spilpersonen for nyligt har klaret et Untrained slag med et Raise i den pågældne Skill.

Reload
Normalt er det ret nemt at lave Reload, og tilmed er det muligt at skyde i samme runde med en Multy Action Penalty. Det virker lidt for nemt i forhold til de skydevåben, folk render rundt med i det Vilde Vesten – så derfor spiller vi med, at Reload tager en Full Action (og at Speed Load i stedet for at fjerne den normale MAP, gør det muligt at skyde – men altså med -2 til Shooting).

”Unikke” Hindrances og Edges
Der er (næsten) ingen begrænsninger i de normale regler for, hvordan spillere vælger Edges og Hindrances. Vi har valgt at spille med, at der som udgangspunkt ikke må være nogen spilpersoner, der begynder kampagnen med en Hindrance eller Edge som en af de andre har. Oplagte undtagelser herfra kan være Hindrances eller Edges der relaterer til en fælles baggrund eller holder gruppen samlet (Loyal, Vow, Rank, etc).

One Response to Husregler

  1. Pingback: Savage Worlds Husregler « Skizofrenia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *