Showdon – Grits & Glory

Det er ingen hemmelighed, at jeg holder meget af figurspil – gerne i den eventyrlige og historiske genre – og med regelsystemer der ikke er for komplicerede, og som giver en spiloplevelse der er tættere på en Hollywood film end en dokumentar.

Til at understøtte spil med min samling af figurer – der pt. rummer en del Western, Colonial, Horror og 1700-tals figurer – har jeg længe været på jagt efter nogle passende regler. De regler der er kommet tættest på at ramme mine ønsker har været Showdown reglerne (der er sådan en slags Savage Worlds Light regler). Men de er ikke helt som jeg gerne vil have dem, som derfor har jeg fiflet lidt med dem, justeret til, klippet en tå og skårret en hæl, således at jeg nu har min egen Showdown variant, som jeg kalder Grits & Glory.

(Link) PDF af Grits & Glory Showdown Conversion reglerne 
(bemærkt at jeg løbende justere reglerne)

Jeg har i forhold til sammensætningen af regler lagt vægt på følgende:

  • * I kamp kan alt ske – og det kan ske før end du ved af det, og uden at du ved af det.
  • * Menneskelige handlinger er uendeligt uforudsigelige, og krig er den mest kaotiske af alle menneskelige handlinger.
  • * Spil skal være sjove at spille.
  • * Reglerne skal være nemme at bruge og lære.
  • * Reglerne skal gøre det muligt at spille kampe med op til 50-80 figurer på et relativit lille område (4×4 fod)
  • * Reglerne skal understøtte at der bliver udfoldet en historie for spillerne.
  • * Reglerne skal være historisk inspireret – men ikke nødvendigvis historisk korrekte.
  • * Reglerne skal have et minimum af bogføring.

Mit regelsæt er på ingen måde et originalt værk. Det læner sig tungt op af mekanik fra andre gennemtestende og elskede spil. Reglerne har alene til formål at skabe et fundament for den type af spil, jeg holder mest af at spille – og sekundært at tilfredsstille glæden ved at lege med reglerne, for at gøre dem mere personlige, men ikke nødvendigvis bedre i forhold til andre spilleres præferencer.

De mest indflydelsesrige ressourcer der ligger bag er ‘Showdown’ (Shane Lacy Hensley, Pinnacle Games), ‘Rules of Engagement’ (Pete Panzeri) og ‘Lord of the Rings’ (Alessio Calvatore, Games Workshop). Alle ophavretslige elementer tilhører selvfølgelig deres ejere, og er brugt uden tilladelse. Jeg har ingen intention om at forfægte de ophavsrettigheder andre har.

Nå ja, reglerne er skrevet på engelsk. Mest fordi at det var nemmere at lave lidt copy-paste, men også fordi det da kunen være meget sjovt en dag at kunne stille dem til rådighed for andre ude på det store internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *